Omgeving

Het dorp Breukelen, gelegen aan de rivier de Vecht met zijn mooie buitenplaatsen uit lang vervlogen tijden, is sinds 1 januari 2011 deel uit gaan maken van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht, waar ook Maarssen en Loenen a/d Vecht toebehoren. Het dorp heeft 3 kastelen, waaronder Nijenrode, bekend van de universiteit. In Stichtse Vecht zijn de meeste historische buitenplaatsen in heel Nederland te vinden. De meeste zijn alleen van buitenaf te bezichtigen. In het Vechtstreekmuseum en Slot Zuylen kunt u echter alles te weten komen over het leven aan de Vecht in de Gouden Eeuw.

De Vecht is een sfeerbepaler in Breukelen en omgeving. Loenen a/d Vecht heeft een beschermde dorpskern en is zeker de moeite waard te bezoeken. Een wandeling door de Dorpsstraat, met oude statige huizen en de unieke overtuinen met daarin sierlijke theekoepels. Stichtse Vecht is eveneens onderdeel van het Nationaal Landschap Het Groene Hart en is een zeer waterrijk gebied. Dus ook de watersportliefhebbers kunnen hier alle kanten op. De Maarsseveense, Loosdrechtse en Vinkeveense plassen zijn in de nabije omgeving.

In Breukelen, maar ook daarbuiten, zijn voldoende betaalbare eetgelegenheden te vinden. Op vrijdag is er markt op de Kerkbrink in het centrum, omgeven door diverse gezellige terrasjes. Wilt u naar het bruisende Amsterdam of Utrecht, beide steden zijn binnen 20 minuten bereikbaar met de auto. Ook het openbaar vervoer behoort tot de mogelijkheden. Het trein- en busstation zijn op loop afstand.